Sånn helt generelt: Når du har gjort en endring, se etter en blå knapp som heter Publiser eller Oppdater, tror den alltid er i øverste høyre eller venstre hjørne. Endringer blir ikke lagret før du har trykket på den.

Hjelpesider for WordPress.com: https://en.support.wordpress.com/

Nyheter

Skriv et blogginnlegg, det dukker opp automagisk der det skal (på forsida og på lista over alle nyheter. Du kan endre tidspunktet (fortid eller framtid) under Innleggsinnstillinger.

ScreenHunter_423 Oct. 12 07.20

Sider

Alt som ikke er nyheter lager vi som sider. (Det inkluderer referater fra genfors — lag dem som sider, ikke nyheter!)

Når du lager en side vil du vanligvis plassere den inn under en annen side. Du ser hele strukturen i oversikten over alle sider.

Det gjør du ved å velge Sideattributter.

ScreenHunter_424 Oct. 12 07.23

Noen ganger vil du også ønske å legge inn sida i menyen. Det skjer ikke automatisk.

ScreenHunter_420 Oct. 12 07.10

  1. Lag sida ferdig først og lagre den
  2. Velg Tilpass
  3. Velg Menyer og så Hovedmeny
  4. Nå kan du legge inn nye menyelementer og flytte rundt på de du har

Diverse annet

For å endre innhold i boksene nederst på sida + sidekolonna + de tre nederste boksene på forsida: Tilpass og så Widgeter. Merk at en boks (widget) du setter opp på ett sted ikke kan flyttes til et annet sted, da må du slette og lage en ny en.

Du må navigere til en side i hovedvinduet som har området du vil endre. Mao. ser du bare sidekolonna hvis du navigerer vekk fra forsida!

Jeg har brukt noe som heter «shortcodes» (https://en.support.wordpress.com/shortcodes/) et par steder for å hjelpe til med navigering:

  • I sidemenyen vises alle sider til og med nivå 3 (men ikke dypere, for da vil hele sidekolonna bli fylt av referater fra genfors).
  • På sida for referater fra genfors ligger det i teksten en «shortcode» som viser alle underliggende sider, så alle referater fra genfors blir automatisk lista opp der bare man legger dem inn under referat-hoved-sida
  • Verktøykasse for styret har en ekstrameny øverst som viser sider som ligger under den

Test-nettsted

Vi har også et testnettsted på testhexagonspillklubb.wordpress.com. Der kan vi prøve oss fram i hytt og pine. Si fra til nettansvarlig hvis du vil ha tilgang der!